Mover har inngått samarbeid med adresseendring123.no, den gratis og greie adresseendringstjenesten designet for prosessen med å varsle de nødvendige instansene når du skal flytte som skoler, barnehager, aviser, telefonabonnementer, venner og familie gratis.

Hvordan fungerer adresseendring?

Det er ikke bare postkontoret og folkeregisteret som må opplyses om ny adresse.

Visse instanser som bank, forsikringer og lignende blir oppdatert etter folkeregisteret når du skal flytte, men gir du ikke beskjed om ny adresse til for eksempel aviser, treningssentre, skole og barnehager kan fakturaen fortsette å komme til gammel postkasse. Det som skjer da er at du ikke blir informert og ikke får betalt fakturaer og saken havner oss et inkassobyrå. Unngå dette ved å bruke Adresseendring123.no sin gratis tjeneste.

Dette må du gjøre for å starte en flyttemelding:

  • Opprett en brukerkonto
  • Oppgi hvor du skal flytte fra og til
  • Velg hvem som skal varsles
  • Send alle varsler om ny adresse med 1 klikk

Å bruke adressetjenesten sparte oss for masse tid og bry. Også var det gratis. Sjekket flere tjenester på nett, men alle skulle ha betalt for tjenesten.Turid og Sverre Danielsen Wolf KUNDER

Måter å melde flytting til Folkeregisteret på

  • Print ut det direkte utfylte flyttemeldings-skjemaet fra Skatteetaten etter at du har gjennomført adresseendringstjenesten, signér og send det til skattekontoret med kopi av gyldig legitimasjon.
  • Personlig oppmøte på ditt lokale skattekontor – møt opp med gyldig legitimasjon.
  • Elektronisk via Altinn.no

Du er pliktig til å melde flytting til Folkeregisteret inne 8 dager etter flyttedato!

Flytting i Norge. Hvis du skal flytte, må du sende flyttemelding til Folkeregisteret. Flyttemeldingen må du sende tidligst 31 dager før og senest 8 dager etter du har flyttet.

Melding om flytting fra Norge

Skal du flytte fra Norge til et land utenfor Norden, må du melde fra til Skatteetaten her hjemme. Skal du flytte til et nordisk land, skal flyttingen kun meldes i det landet du flytter til.
Flytting fra Norge til et ikke-nordisk land.

  • Du må melde flytting når du skal oppholde deg i utlandet i minst seks måneder. Skatteetaten avgjør om du skal registreres som utvandret i Folkeregisteret.
  • Last ned og fyll ut skjemaet flyttemelding til utlandet og send det til Skatteetaten, tidligst 14 dager før du reiser. Legg ved kopi av pass eller annen gyldig legitimasjon. Gyldig legitimasjon er ID-kort som inneholder fødselsdato, navn, signatur og bilde.
  • Du får et brev når flyttemeldingen er behandlet. Brevet sendes til den nye adressen din i utlandet.

Leave Comment